V spletni prodajalni nogavice.net nudimo obširen program kompresijskih nogavic. Preventivni program zajema izdelke s kompresijo od 10 - 17 mmHG, medicinski kompresijski program pa nogavice s kompresijo od 15 - 32 mmHg.

Kompresija pri vseh izdelkih postopoma slabi od spodnjega dela proti zgornjemu, kar pomeni da je najmočnejši pritisk pri gležnju in najšibkejši na zgornjem delu noge. Tako nogavice spodbujajo pretok krvi v vaših nogah in preprečujejo zastajanje krvi.

Krčne žile so najpogostejša žilna bolezen, ki prizadene predvsem ljudi v razvitih državah. Približno 40% žensk in 20% moških ima krčne žile. Zelo na mestu je pravilo, da je bolje preprečiti nastanek krčnih žil, kot pa jih kasneje zdraviti. Sami lahko ogromno storite za zdrave noge. In le zdrave noge so tudi lepe noge.

 

Medicinske kompresijske nogavice, ki se uporabljajo za preprečevanje in zdravljenje krčnih žil so izdelane v skladu z zahtevami kompresijske terapije. Ta terapija vključuje različne stopnje pritiska na spodnjih okončinah, ki izboljšuje cirkulacijo krvi, vse z namenom, da bi preprečili bolezni žil oziroma podprli njihivo zdravljenje.

Posebna konstrukcija izdelkov omogoča stopenjski pritisk vzdolž noge. Največji pritisk se izvaja pri gležnju in postopoma slabi navzgor okrog meč in stegen. Pravilna izbira preje in strokovne proizvodnje je bistvenega pomena za kompresijsko terapijo saj zagotovi natančne parametre stiskanja. 

 

 

Bambus postaja vse hitreje čudovita rastilna moderne dobe, je ena najsvetlejših luči v modernem razvoju v smeri trajnostnega kmetijstva in v smeri trajnostne kmetijske industrije, saj naša kultura postaja vse bolj potrošna. Sama rastilina raste kot plevel, z nič ali malo stroškov za kmeta.  Potrebuje 1/3 manj vode kot bombaž, ki je svetovno najbolj "žejen" pridelek.  Bambus je tudi najrodovitnejša rastlina in najhitreje rastoča, zraste tudi do 1,2 m na dan.
 
Tkanina iz 100 % bambusovih vlaken je prešibka za  nogavice. Zato ga mešajo z bombažnimi vlakni in Lycro, kar mu nudi dodatno moč in trdnost, ne izgubi pa mehkobe, ki je značilna za bambusovo prejo in nudi tolikšno udobje pri nošenju.

 

KAKŠNE PREDNOSTI IMA NOGAVICA IZ BAMBUSOVE PREJE V PRIMERJAVI Z BOMBAŽNO NOGAVICO ?

 

Svileno mehka nogavica - bambusova vlakna pri stiku s kožo nudijo mehak, svilnat občutek, z razkošno teksturo.

Zračna nogavica - bambusova nogavica je bolj zračna kot nogavica iz bombaža, se hitreje suši, odvaja znoj od kože in bolje regulira toploto. Naravne lastnosti bambusovih vlaken v poletnih mesecih omogočajo nogam, da so zračne, dihajo in dobro izolirajo v zimskem času.

Antibakterijska in antiglivična nogavica - bambusova vlakna vsebujejo naravno sestavino za preprečevanje razvoja bakterij in s tem tudi neprijetnega vonja 

Nogavica iz ekološke preje - bambus je eden izmed najrodovitnejših in najhitreje rastočih rastlin. Je 100 % ekološki, pridelan je brez pesticidov in kemikalij in tudi povsem biološko razgradljiv.

Enostavno vzdrževanje nogavice - pranje v hladnejši vodi na blagem ciklu v pralnem stroju. Uporaba mehčalca ni priporočljiva, niti strojno sušenje.

Manj naelektrena nogavica - statična elektrika, ki se ustvanja z drgnjenjem privede do večje fizične izčrpanosti. Testi so pokazali, da je pri bambusovih vlaknih veliko manj ustvarjene statične elektrike. Manj kot pri poliestru, svili in bombažu. Bambusova vlakna so zelo prijetna za kožo in ji nudijo izjemno udobje.

Prepustna nogavica za IR žarke - IR žarki imajo izjemen učinek za naše zdravje, stimulirajo krvni obtok, pomirjajo vnetja, spodbuja presnovo, odvajajo toksine.. Oblačila  iz bambusove preje imajo kar 87 % prepustnost IR žarkov.

V spletni trgovini nogavice.net imamo za vas v pondbi nogavice iz bambusa, od nogavic klasične dolžine, nizkih nogavic do gležnja, nižjih nogavic, dokolenk, v zimskem času pa tudi legice, hlačne nogavice in tople gamaše. Del ponudbe si poglejte tukaj >>>

 

Globalni Organski Tekstilni Standard (GOTS – Global Organic Textille Standard) je bil razvit s sodelovanjem vodilnih postaviteljev mednarodnih standardov z namenom opredelitve zahtev za organska vlakna, ki jih priznavajo po vsem svetu. 

Vsakodnevno večurno stanje ali sedenje v službi, daljša potovanja, kot tudi nezdrava prehrana in pomakanje časa za športne aktivnosti in gibanje, privede do povečanega pojavljanja krčnih žil in drugih venskih bolezni. Medicinske kompresijske nogavice so tako postale izdelek, ki je za mnoge nepogrešljiv vsakdanji pripomoček.

PANI TERESA® kompresijski izdelki proti krčnim žilam so rezultat več kot dvajsetletnega dela strokovnjakov na področju kompresijske terapije za ustvarjanje najboljših izdelkov za uporabo v boju proti kronični venski bolezni.

Leta raziskav na področju razvoja tehnologije, posvetovanja z zdravstveno stroko in predvsem analize raznolikih potreb bolnikov, so pripeljale do izdelkov, ki izpolnjujejo najvišje standarde in pričakovanja za profesionalne medicinske kompresijske izdelke.

VSI IZDELKI KOMPRESIJSKIH NOGAVIC PANI TERESA V NAŠI SPLETNI TRGOVINI SO NA TEJ POVEZAVI >>>>>>>>>>>>

Raznolika paleta izdelkov PANI TERESA® omogoča vsakemu uporabniku, da najde izdelek, ki ustreza njegovim potrebam. 

Ponudba vključuje hlačne nogavice, nogavice, dokolenke, hlačne nogavice za nosečnice, moške in še veliko drugih v dveh kompresijskih razredih ( 1. in 2. kompresijski razded oziroma 15-21 mmHg in 23-32 mmHg ) ter preventivne izdelke za vse, ki želijo vnaprej poskrbeti za zdravje svojih nog.

Aries je podjetje na Češkem, ki deluje na trgu že več kot 25 let. Zgodovina podjetja se je začela leta 1991, ko so ustanovitelji podjetja sestavili in uresničili načrt; zgraditi povsem novo tovarno nogavic v vasi Studenec.

 

VENSKA INSUFICIENCA - BOLEZEN 21. STOLETJA

 

Venska insuficienca je zelo pogost pojav, tako med ženskami kot moškami. Bolniki, ki se bojujejo z boleznimi žil spodnjih okončin, pogosto spadajo v skupino posameznikov, ki so gensko nagnjeni k podobnim težavam in pri katerih se v družini pojavljajo krčne žile. Vendar na vse pogostejše pojavljanje težav z venami, tudi med mladimi, močno vpliva način življenja - nezadostno gibanje, dolge ure v sedečem ali stoječem položaju, pogosta potovanja in neustrezna prehrana - bogata z visoko predelanimi živili.

Nogavice.net