ZAKAJ IZBRATI NOGAVICE IZ BAMBUSOVE PREJE?

Bambus postaja vse hitreje čudovita rastilna moderne dobe, je ena najsvetlejših luči v modernem razvoju v smeri trajnostnega kmetijstva in v smeri trajnostne kmetijske industrije, saj naša kultura postaja vse bolj potrošna. Sama rastilina raste kot plevel, z nič ali malo stroškov za kmeta.  Potrebuje 1/3 manj vode kot bombaž, ki je svetovno najbolj “žejen” pridelek.  Bambus je tudi najrodovitnejša rastlina in najhitreje rastoča, zraste tudi do 1,2 m na dan. Tkanina iz 100 % bambusovih vlaken je prešibka za  nogavice. Zato ga mešajo z bombažnimi vlakni in Lycro, kar mu nudi dodatno moč in trdnost, ne izgubi pa mehkobe, ki je značilna za bambusovo prejo in nudi tolikšno udobje pri nošenju.

KAKŠNE PREDNOSTI IMA NOGAVICA IZ BAMBUSOVE PREJE V PRIMERJAVI Z BOMBAŽNO NOGAVICO ?

Svileno mehka nogavica – bambusova vlakna pri stiku s kožo nudijo mehak, svilnat občutek, z razkošno teksturo.

Zračna nogavica – bambusova nogavica je bolj zračna kot nogavica iz bombaža, se hitreje suši, odvaja znoj od kože in bolje regulira toploto. Naravne lastnosti bambusovih vlaken v poletnih mesecih omogočajo nogam, da so zračne, dihajo in dobro izolirajo v zimskem času.

Antibakterijska in antiglivična nogavica – bambusova vlakna vsebujejo naravno sestavino za preprečevanje razvoja bakterij in s tem tudi neprijetnega vonja 

Nogavica iz ekološke preje -bambus je eden izmed najrodovitnejših in najhitreje rastočih rastlin. Je 100 % ekološki, pridelan je brez pesticidov in kemikalij in tudi povsem biološko razgradljiv.

Enostavno vzdrževanje nogavice – pranje v hladnejši vodi na blagem ciklu v pralnem stroju. Uporaba mehčalca ni priporočljiva, niti strojno sušenje.

Manj naelektrena nogavica – statična elektrika, ki se ustvanja z drgnjenjem privede do večje fizične izčrpanosti. Testi so pokazali, da je pri bambusovih vlaknih veliko manj ustvarjene statične elektrike. Manj kot pri poliestru, svili in bombažu. Bambusova vlakna so zelo prijetna za kožo in ji nudijo izjemno udobje.

Prepustna nogavica za IR žarke – IR žarki imajo izjemen učinek za naše zdravje, stimulirajo krvni obtok, pomirjajo vnetja, spodbuja presnovo, odvajajo toksine.. Oblačila  iz bambusove preje imajo kar 87 % prepustnost IR žarkov.

V spletni trgovini nogavice.net imamo za vas v pondbi nogavice iz bambusa, od nogavic klasične dolžine, nizkih nogavic do gležnja, nižjih nogavic, dokolenk, v zimskem času pa tudi legice, hlačne nogavice in tople gamaše.

Oglejte si našo ponudbo nogavic iz bambusa za MOŠKE in ŽENSKE.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja