KOMPRESIJSKE NOGAVICE NA NOGAVICE.NET

Medicinske kompresijske nogavice, ki se uporabljajo za preprečevanje in zdravljenje krčnih žil so izdelane v skladu z zahtevami kompresijske terapije. Ta terapija vključuje različne stopnje pritiska na spodnjih okončinah, ki izboljšuje cirkulacijo krvi, vse z namenom, da bi preprečili bolezni žil oziroma podprli njihivo zdravljenje.

Posebna konstrukcija izdelkov omogoča stopenjski pritisk vzdolž noge. Največji pritisk se izvaja pri gležnju in postopoma slabi navzgor okrog meč in stegen. Pravilna izbira preje in strokovne proizvodnje je bistvenega pomena za kompresijsko terapijo saj zagotovi natančne parametre stiskanja. 

Zakaj potrebujemo podporo oziroma kompresijo ?

Med hojo naše mišice delujejo kot naravna črpalka, ki po venah pomaga potiskati kri po nogi navzgor in nazaj proti srcu. Ko dalj časa stojite ali sedite ta črpalka ne deluje, kar lahko povzroči slabo in pošasno kroženje krvi. Problem je pereč predvsem pri osebah, ki dolge dneve presedijo za mizo, pri osebah, ki veliko potujejo, predvsem na poletih na dolge razdalje in tistih, ki dalj časa stojijo: pri prodajalcih, frizerjih, medicinskih sestrah, stevardesah. Gotovo ste že kdaj imeli boleč občutek v vaših nogah in ta bi lahko izviral iz slabe prekrvavitve. Uporaba podpornih nogavic bistveno pripomore k odpravljanju tovrstni težav.

Kakšen učinek ima kompresijska ali podporna nogavica?

Kompresijska nogavica od zunaj pritiska na gleženj in goleno in s tem povečuje notranji pritisk v venah kar pripomore k potiskanju krvi od nog nazaj proti srcu. Kompresijska nogavica bistveno pripomore, da več krvi priteka nazaj v srce in ne zastaja v venah. Izboljša, pospeši se cirkulacija krvi.

V nasprotnem primeru pa se zaradi stalnega zastajanja krvi poviša tlak v nogah, venah. Ta oslabi vezno tkivo venske stene. Pojavi se prva faza razvoja krčnih žil.  Vene se razširijo in venske zaklopke razmaknejo, del krvi odteka nazaj in zastaja v venah / vena A na skici/  Pomirjevalni masažni učinek kompresijske nogavice zagotavlja zdravo cirkulacijo, kar je bistvenega pomena pri preprečevanju zdravstvenih težav, kot so krčne žile (zlasti med nosečnostjo), zmanjša pa tudi utrujenost, bolečine in otekanje nog.

Oglejte si našo ponudbo preventivnih in medicinskih kompresijskih nogavic.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja