KAJ JE GLOBALNI ORGANSKI TEKSTILNI STANDARD (GOTS)?

Gots icon

Globalni Organski Tekstilni Standard (GOTS – Global Organic Textille Standard) je bil razvit s sodelovanjem vodilnih postaviteljev mednarodnih standardov z namenom opredelitve zahtev za organska vlakna, ki jih priznavajo po vsem svetu. 

Pridobitev tega standarda zagotavlja organska vlakna, pri katerih so proizvajalci zagotovo uporabljali družbeno odgovorne načine pri proizvajanju njihovih vlaken, vse od pridobitve neobdelanih surovin do dokončanega izdelka. Potrošniku je tako zagotovljena verodostojno zagotovilo o organskem izdelku.

Od uvedbe leta 2006, je Globalni Organski Tekstilni Standard (GOTS) že dokazal svojo praktično izvedljivost. Povpraševanja po organskih izdelkih je strmo narastla, saj je omogočila kupcem zanesljiv pregled pri izbiri njihovih izdelkov, ki so jim ga proizvajalci lahko ponudili s pridobitvijo enega samega standarda, ki je priznan v vseh zahodnih državah. Z logotipom in načinom označevanja, je GOTS enostavno prepoznan že v trgovinah. GOTS predstavlja nov mejnik zanesljivega zagotavljanja kakovosti in ustreznosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja