MEDICINSKE KOMPRESIJSKE NOGAVICE ZA ENO NOGO STOPNJA 1 (15-21 mmHg)

Proizvajalec: SIGVARIS S.A. POLJSKA
Šifra: PT-0415
Razpoložljivost: Na zalogi
44,90€
Brez DDV: 41,00€
Količina:
+ -
 

Možnosti

*
*
*
*
*

Medicinske kompresijske nogavice kompresijske stopnje I so strokovni medicinski izdelek, ki zahvaljujoč uporabi izmenične, stopnjevalne kompresije, preprečuje nastanek krčnih žil. 

Da bi dosegli zagotovljeno terapevtsko vrednost je potrebno izbrati ustrezno velikost izdelka. Potrebno je izmeriti obseg nog na mestih, prikazanih v spodnji tabeli. Merjenje je najbolje opraviti zjutraj, po nočnem počitku, ko noge še niso otekle.

Izdelke PANI TERESA® proizvajajo v skaldu s strogimi evropskimi standardi, vrhunsko tehnologijo in z uprabo najvišje kakovosti surovin. Zaradi tega izdelki pod blagovno znamko PANI TERESA® izpolnjujejo vse standarde za strokovno, medicinsko kompresijsko terapijo in so hkrati varni in koži prijazni.

Izdelki I. kompresijske stopnje imajo stopenjsko kompresijo, ki zagotavlja učinkovito zdravljenje in sicer 15-21 mmHg. Te vrednosti so potrjene z ustreznimi certifikati.  

O izbiri, velikosti in stopnji kompresije se je potrebno posvetovati z zdravnikom.

​NAVODILA ZA UPORABO

Opombe:

Medicinski kompresijski izdelki se oblačijo drugače kot navadne nogavice. Namestitev medicinskih nogavic se priporoča zjutraj, preden vstanete, še v ležečem položaju.

Pri uporabi medicinskih kompresijskih nogavic bodite previdni, da izdelka ne poškodujete z ostrimi predmeti: s prstani, uro, nohti..Nepravilna nega pet in nošenje neprimerne obutve, kot tudi obutve z vložki, ki povečujejo trenja lahko povzroči nastanek odrgnin in poškodbo izdelka.

Navodila za nego:

Izdelek perite pri temperaturi 40 st., uporabljajte nežne detergente, ne likajte, ne uporabljajte belila, ne uporabljajte kemičnih čistil, nogavice razgrnite, poravnajte in sušite stran od virov toplote.

Medicinska učinkovitost kompresijskega izdelka je zagotovljena s pravilno uporabo in nego za obdobje 6 mesecev. Po tem času nošenja se terapevtska učinkovitost nogavice zmanjša zaradi utrujenosti in obrabe materiala.

Določitev velikosti:

Za pravilno izbiro velikosti nogavic si izmerite obseg nog na določenih mestih prikazanih v tabeli velikosti. Izmerite dolžino A - G in izberite dolžino izdelka. 

Dolžina  kratka dolga
A - G do 70 cm nad 70 cm

 

Simbol meritve Meritev (cm) S M L XL
g meritev zgornjega dela stegna 43-58 52-70 52-74 64-80
f meritev srednjega dela stegna 40-52 46-61 49-62 56-69
d meritev pod kolenom 27-34 32-40 36-43 40-49
c meritev najširšega dela meč 29-35 34-41 37-45 42-48
b meritev najožjega dela gležnja 19-21 22-24 25-27 28-31

 

Sanitized® Silver je prvovrstna zaščita proti bakterijam in glivicam, ki se izkaže s svojo visoko učinkovitostjo, brez škodljivih posledic. Osnova zaščite so srebrovi ioni, ki pa ne vsebujejo problematičnega nano srebra.  

Napišite mnenje

Opomba: Uporaba HTML kode ni dovoljena!
Slabo           Dobro
Nogavice.net