MEDICINSKE KOMPRESIJSKE HLAČNE NOGAVICE 1 STOPNJA (15-21 mmHg)

Proizvajalec: SIGVARIS S.A. POLJSKA
Šifra: CCL1-PT0407
Razpoložljivost: Na zalogi
33,90€
Brez DDV: 30,96€
Količina:
+ -
 

Možnosti

*
*
*
*

Medicinske kompresijske hlačne nogavice kompresijske stopnje I so strokovni medicinski izdelek, ki zahvaljujoč uporabi izmenične, stopnjevalne kompresije preprečuje nastanek krčnih žil. 

Da bi dosegli zagotovljeno terapevtsko vrednost, je potrebno izbrati ustrezno velikost izdelka. Potrebno je izmeriti obseg nog na mestih, prikazanih v spodnji tabeli. Merjenje je najbolje opraviti zjutraj, po nočnem počitku, ko noge še niso otekle.

Izdelke PANI TERESA® proizvajajo v skaldu s strogimi evropskimi standardi, vrhunsko tehnologijo in z uprabo najvišje kakovosti surovin. Zaradi tega izdelki pod blagovno znamko PANI TERESA® izpolnjujejo vse standarde za strokovno, medicinsko kompresijsko terapijo in so hkrati varni in koži prijazni.

Izdelki I. kompresijske stopnje imajo stopenjsko kompresijo, ki zagotavlja učinkovito zdravljenje in sicer 15-21 mmHg. Te vrednosti so potrjene z ustreznimi certifikati.  

Pokazatelji za uporabo medicinskih kompresijskih hlačnih nogavic kompresijske stopnje I so zdravljenje zgodnjih faz venskih bolezni kot so:

  ·         povečano otekanje okončin podnevi

·         občutek utrujenih in težkih nog zvečer, napetost v mečih

·         primarna venska insuficieca, ki je vidna kot mrežasta razširitev drobnih ven v podkožju, t.i.pajkove vene

·         preprečevanje in zdravljenje razjed

  ·         dedna obremenjenost s krčnimi žilami

             ·         vidne žile, brez izrazite izbokline nad kožo  

             ·         v zgodnji nosečnosti pri otekanju nog, kasneje pa kompresijske nogavice za nosečnice

             ·         po začetku hormonske terapije.. kontracepcija ali  hormonska terapija

             ·         podpora zdravljenju po kirurških posegih

             ·         limfedem, edem  

 

ABSOLUTNE KONTRAINDIKACIJE:

  • dekompenzirano srčno popuščanje
  • periferna arterijska bolezen
  • septični flebitis
  • boleče otekanje okončin

O izbiri, velikosti in stopnji kompresije se je potrebno posvetovati z zdravnikom.

​NAVODILA ZA UPORABO

Način namestitve:

Nogavico namestite od prstov do gležnja in jo enakomerno porazdelite po stopalu. Pazite na natančno namestitev petnice. Nogavico povlecite do kolena. Natančno jo poravnajte po mečih, da nekoliko zmanjšate napetost, ki nastane zaradi oblačenja nogavice. Nogavico zgladite, da se ne bo nikjer gubala.  Pri oblačenju hlačnih nogavic le te oblecite, kot je opisano zgoraj, vendar najprej oblecite eno nogo do kolena, nato še drugo nogo in jih nato namestite na celotno dolžino.

 

Opombe:

Medicinski kompresijski izdelki se oblačijo drugače kot navadne nogavice. Namestitev medicinskih nogavic se priporoča zjutraj, preden vstanete, še v ležečem položaju.

Pri uporabi medicinskih kompresijskih nogavic bodite previdni, da izdelka ne poškodujete z ostrimi predmeti: s prstani, uro, nohti..Nepravilna nega pet in nošenje neprimerne obutve, kot tudi obutve z vložki, ki povečujejo trenja lahko povzroči nastanek odrgnin in poškodbo izdelka.

Navodila za nego:

Izdelek perite pri temperaturi 40 st., uporabljajte nežne detergente, ne likajte, ne uporabljajte belila, ne uporabljajte kemičnih čistil, nogavice razgrnite, poravnajte in sušite stran od virov toplote.

Medicinska učinkovitost kompresijskega izdelka je zagotovljena s pravilno uporabo in nego za obdobje šestih mesecev. Po tem času nošenja se terapevtska učinkovitost nogavice zmanjša zaradi utrujenosti in obrabe materiala.

Prilagoditev velikosti:

Za pravilno izbiro velikosti nogavic si izmerite obseg nog na določenih mestih prikazanih v tabeli velikosti. Izmerite dolžino A - G in izberite dolžino izdelka. 

Dolžina kratka (cm) dolga (cm)
A - G 60 - 70 71 - 83

 

Simbol meritve  meritev (cm) S M L XL
g meritev zgornjega dela stegna 43-58 52-70 52-74 64-80
f meritev srednjega dela stegna 40-52 46-61 49-62 56-69
d meritev pod kolenom 27-34 32-40 36-43 40-49
c meritev najširšega dela meč 29-35 34-41 37-45 42-48
b meritev najožjega dela gležnja 19-21 22-24 25-27 28-31

 

Sestava
Poliamid 78%
Elastan 22%

Sanitized® Silver je prvovrstna zaščita proti bakterijam in glivicam, ki se izkaže s svojo visoko učinkovitostjo, brez škodljivih posledic. Osnova zaščite so srebrovi ioni, ki pa ne vsebujejo problematičnega nano srebra.  

​​

Napišite mnenje

Opomba: Uporaba HTML kode ni dovoljena!
Slabo           Dobro
Nogavice.net